Zet alles op het spel 1977 - 1978

Aalmoezenier Hugo Leys
Groepsleiding Herman D'Haeyer
Groepskamp Anthée
Jin Oostenrijk

Aangezien de gemengde werking werd voltooid met jongverkenners en verkenners steeg het ledenaantal tot 128. De leiding ging op volksdanscursus en op leidersweekend naar De Pinte, en enkele jinners en leid(st)ers figureerden in de filmdocumentaire "Boerenopstand". De verkenners kwamen eveneens op TV tijdens het kappen van knotwilgen in Heurne, waar Peter een hoofdwonde opliep, en gingen op weekend naar Berchem en Opbrakel.

Een nieuw tijdschriftje met Fred aan het roer, "Laureintje" gedoopt, bevatte veel takverslagen en wistjes. We rouwden om het overlijden van oud-leider Patrick Van De Velde. Pieter D'Haeyer werd als voorzitter van het oudercomité opgevolgd door Roger De Bock.

Omdat takleiders uit de mode waren, kwamen steeds meer duo's en trio's aan het roer. Dat jaar waren dat bij wijze van voorbeeld Fred en Carine bij de welpen, de twee Johans bij de jongverkenners (met o.a. een weekend in Ronse) en Annie, Mark en Guido bij de verkenners. Tine begon aan een tweede adem, dit keer als jinleidster samen met Eddy en Willy, en het werd me het jaartje. Als lokaal werd het "velokot" in gebruik genomen op de koer van het klooster, en op Driekoningen kaapten de smurfen in Eine de eerste prijs weg. Er waren niet minder dan vier weekends, waaronder een verbroederingsweekend op het eigen terrein met de Jin van Wetteren en een werkweekend in de Brusselse Marollen. Het hoogtepunt was ongetwijfeld het eerste buitenlands takkamp - de leiding was er ook al eens geweest, zie hiervoor - in Oostenrijk. Gert Boullart schreef er scenario's en legde de basis voor wat zou volgen.

De verkenners gingen gemengd met de fiets op kamp; Lucie stond erg vroeg op en maakte koffie. Tijdens een avondwandeling liep de groep verloren, en iedere avond kampvuur en zangstonde werd een gewoonte. Omwille van de kampplaats werd de s van woorden als "santé" en "salut" voortaan weggelaten. Twee jongverkenners werden ei zo na overhoop gelopen door een everzwijn.

De OKD stond in het teken van het "Jaar van het Dorp", en zelfs de oud-strijders en de EVO deden mee.