Scouting creatieve tijd 1997 - 1998

Aalmoezenier Amand Durieu
Groepsleiding Guido Ronsse, Katrien Vanmoldergem en Christophe Verheuen
Kapoenen en Welpen Schoten
Jongverkenners Dochamps
Verkenners Wales
Jin Zweden (Köping)

Het jaar begon immens droevig met het tragisch overlijden van leider Karl Messiaen. De overgang vond nog eens plaats in het Liedtspark. Het leidersweekend ging naar De Panne waar den Botanique omgetoverd werd tot de Schwarzwaldklinik. Toen de aalmoezenier Amand langskwam voor de traditionele bezinning konden sommigen het niet laten om even “dieper” in te gaan op thema’s als euthanasie, zelfmoord, reïncarnatie en abortus. Amand werd zelfs belaagd in de keuken. Tot ieders plezier werd opnieuw gezongen en gekwist als in een echt swingpaleis.

Voor de eerste keer werd er een croqueavond door de verkenners georganiseerd voor hun buitenlands kamp. De jeugdraadcup werd voor de tweede opeenvolgende maal gewonnen, dit ondanks een blessure van sterspeler Guido, en dus werd de enorme wisselbeker nog maar eens goed gevuld.

Er waren ook de aperitiefvoormiddagen van de Jin en het reuzekicker-tornooi in Welden waarbij in de finale gewonnen werd van de Nac! De daguitstap ging naar Walibi en er was ook nog een indrukwekkende districtsdag voor alle takken in de Kluis en aan de donkvijver. De verkenners hielden een vlottenrace en de kapoentjes konden de streek eens verkennen in legervoertuigen. Op de OKD met thema jungle kwam La Cuenta optreden.