Ons mag je 't vragen 1972 - 1973

Aalmoezenier Jan Vander Beken
Groepsleiding Stefan D'Haeyer
Welpen en Jongverkenners Dworp
Verkenners Gellik

In dit jaar zag men de scouts voor de eerste keer van deur tot deur met appels zeulen ter spijzing van de kas en ter aanvulling van de jaarlijkse papierslag. Norbert Coppens werd hopman van de verkenners, en ging ermee in bar slecht weer met de fiets op weekend naar Groot-Bijgaarden.

De welpen gingen op kamp naar Dworp met de strip "Het slot van Beersel" als kampthema. Het jongverkennerskamp in Dworp, met Herman als hopman, stond helemaal in het teken van de ruimtevaart. Op het verkennerskamp in Gellik mislukte het nachtspel, zodat de verkenners de volgende nacht er zelf een in mekaar staken. Met Luk De Jaegher brachten ze een leerrijk bezoek aan de gastarbeiderscité's van Winterslag en Waterschei en overnachtten in zelfgebouwde varenhutten. De contacten met de familie werden nog verstevigd, zelfs in die mate dat moeder, dochter en nichtje ons later een gesmaakt tegenbezoek brachten.

Eddy Berte maakte de absolute kamphit "Please come back to me (I'm down since you left me)".

Op het Enameplein had de eerste Open KampDag plaats, waarbij een echte kampdag met alles erop en eraan werd nagespeeld, tafels, tafelvuren, apen- en commandobrug incluis. De dag eindigde op een doorregend kampvuur met Mark als presentator (en veel krik-kraks om de meute stil te krijgen).