Graag en goed 1959 - 1960

Aalmoezenier Jef Fobert
Groepsleiding Roland Ghijs
Welpen Schorisse
Jongverkenners Framont

Op de tweede grote toneelavond brachten de welpen "De grote wet" en de jongverkenners "De bende van de zwarte pijl" voor het voetlicht. De toneelavonden in de zaal van het klooster (boven) brachten steeds veel spanning met zich mee. Er was veel volk en de stoelen moesten van overal bijgesleurd worden.

Op kamp leerde welp Eric dat eerst veel friet eten en dan veel koud water drinken tot een stolling in de maag leidt, met gekende resultaten. Bij de aankomst op de kampplaats in Framont regende het pijpestelen, en toen alles was afgeladen bleek men op de verkeerde weide te zijn beland. Op de goede weide stond het gras een meter hoog. Gelukkig mocht men er pionierhout kappen, en konden er snel bedden worden gesjord.

In een pas gekochte "Amerikaanse" tent, die oorspronkelijk was gebruikt voor röntgenstralen, moesten gaten worden geknipt om ze om te vormen tot foeragetent.

Nieuwe leider Mark Goemaes schrok op toen hopman Romain overdag zei dat er nog om petrol moest gegaan worden, en dat petrol 's avonds in de leiderstent de codenaam bleek te zijn voor een bak bier. De aalmoezenier pendelde tussen het terrein van Ename en dat van Oudenaarde, en Gomar zag een slang van 2,75 m lang.