Jin weekend

13-14-15 april 2018

JIN MOL WEEKEND

Om 12u spraken we af aan het station, een ietwat raar uur zult u denken, dat was het ook. Maar er was een heel goede reden voor, er stond namelijk een crazy spel op het menu in de namiddag. Na de formatie aan het station werd de JIN in 2 groepen verdeeld en kregen ze elk een enveloppe met een go pass en wat geld, opdracht: ‘Doe zo iets leuk, cool, grappig mogelijk deze namiddag en wij verwachten jullie tegen 19u aan ons huisje in Dendermonde.’

Bam, het weekend begon, het was eerst even nadenken maar al snel kwamen de 2 groepen op een idee. Groep 1 trok richting Oostende, ze beleefden een leuke namiddag aan het strand en waagden zich zelfs even in de zee. Ook de treinreizigers waren niet veilig bij deze groep, ze vroegen de conducteur of ze iets mochten omroepen door de intercom en zo geschiedde.
De 2e groep ging richting Gent, het was mooi weer en aan een zijarm van de Leie namen ze een plonsje. Daarna kochten ze een verfspuitbus en trokken richting graffiti straatje, daar spoten ze het scoutsteken. Toen was het alweer tijd om de trein naar Dendermonde te nemen om op tijd in het huisje aan te komen. Maar het spel was nog niet gedaan, de 2 groepen wisten niet van elkaar wat ze die namiddag gedaan hadden, via stellingen moesten ze raden wie wat gedaan had. Dit zorgde voor hilariteit alom.

Als dat nog niet genoeg was zat er nog een mol ook, een saboteur, die niet wou dat de opdrachten lukten, wie kan de mol als snelste ontmaskeren?

’s Avonds speelden we nog wat gezelschapsspelletjes. We wilden daarna in ons bedje kruipen, maar sommige matjes waren verdwenen, was dit mollenwerk??

Zaterdagochtend begon spannend, de helft van de groep werd naar de stad gevoerd, de andere helft werd in het huisje opgesloten, doel was om zo snel mogelijk iedereen te bevrijden. Een escapespel dus. Het koste de JIN anderhalf uur, maar ze slaagden er toch in om buiten te geraken.

Na de middag trokken we met z’n allen richting Dendermonde city en daar speelden we een variant van het spel ‘galgje’. Via opdrachten en raadsels moesten ze de woorden van de andere teams raden.

Het was prachtig weer en rond 16u dook de fourage plots op met ijsjes, zalig!

Dan keerden we terug naar het terrein, fishsticks en spinaziepatatten schafte de pot.

Daarna speelden we een quiz en moest iedereen nog wat vragen over de mol beantwoorden.

Zondagochtend werden we wakker met de geur van pannenkoeken, de fourage was verse pannenkoeken aan het bakken voor ons!! Heerlijk om de dag zo te starten. Maar toen moesten we beginnen opkuisen, gelukkig hielp iedereen goed mee en verliep alles vlot.

Tijd om de mol te ontmaskeren: *tromgeroffel*
Mélanie was de mol en had die ochtend nog even gemold door in alle flessen water zout te gieten. Maar Hanne was degene die de meeste vragen over de mol juist had beantwoord. Proficiat!

Het was een topweekend!

Een stevige linker van de jinleiding

Katrien en Eline

Nog enkele sfeerbeelden!